''ΒΑΤΕΡΛΩ'' ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΑΧΡΙΔΑ: ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!


   Κατά την συνέντευξη τύπου Ντιμιτρόφ - Κοτζιά στην βυζαντινή μας Αχρίδα (12-4-2018), την γεμάτη με ελληνογράμματες Εκκλησιές και ιερές εικόνες, ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων αποκάλυψε ότι κατά την παράλληλη συνεδρίαση ομάδων ανώτερων Διπλωματών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, συμφωνήθηκε, όχι μόνο το κείμενο της μελλοντικής συνεργασίας σε διαφόρους τομείς, αλλά και "κείμενο για την πρόληψη του αλυτρωτισμού και από τις δύο πλευρές"!

ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ "ΒΑΤΕΡΛΩ" ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΑΣ

Ν. ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ:   "Υπήρξε επίσης συνάντηση των ομάδων εργασίας των ανώτερων διπλωματών, οι οποίοι, με βάση την πρόοδο των συνομιλιών της Βιέννης, συμφώνησαν για το κείμενο της μελλοντικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς και κείμενο για την πρόληψη του αλυτρωτισμού και από τις δύο πλευρές. Για όλα αυτά θα ενημερώσουμε τους πρωθυπουργούς μας, η διαδικασία συνεχίζεται"!

   Και καλά τα Σκόπια, που σφετερίστηκαν το ελληνικό όνομα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και τα παράγωγά της με σκοπό την αρπαγή ακριβώς της Μακεδονίας, δεν δικαιούνται να μιλούν για δήθεν "αλύτρωτα" εδάφη και για δήθεν "μειονότητα" μιας ανύπαρκτης εθνότητας! Αλλά εμείς, ο αιώνιος Ελληνισμός, που ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος άπλωσαν από Δούναβη μέχρι Ινδία, δεν θα μπορούμε να μιλούμε για την Ελληνική Μειονότητα των Σκοπίων; Για ζωντανή ύπαρξη Ελλήνων σε προαίωνια εδάφη μας;

   Οι Σκοπιανοί δεν θα μπορούν να μιλούν για την φανταστική και εμείς δεν θα μπορούμε να μιλούμε για την υπαρκτή και πραγματική εθνική, ελληνική μειονότητά μας; Για τους σχεδόν 300.000 Έλληνες των Σκοπίων; Που έχουν δικαίωμα σε σχολειά, γλώσσα, ιστορία και αμέτρητα ελληνικά αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, που άφησε εκεί ο Ελληνισμός και όσοι απέμειναν πίσω από την γραμμή φυλώντας "Θερμοπύλες";

   Πρόκειται πραγματικά για το διπλωματικό "Βατερλώ" της Αχρίδας!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
   Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΕΞ, πως οι Έλληνες των Σκοπίων, στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κατέθεσαν Υπομνήματα στα Ηνωμένα Έθνη και τις Μεγάλες Δυνάμεις ως "Επιτροπή Αλυτρώτων Βορείου Ελλάδος", με ένα από αυτά να φέρει  τον τίτλο "Η ΑΛΥΤΡΩΤΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και υπότιτλο "ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" προς τους Δημοκρατικούς Λαούς των Ηνωμένων Εθνών, Συμμάχων του Ελληνισμού κατά τον τελευταίον πόλεμον», έκδοση Θεσσαλονίκη 1946.

  Το συγκεκριμένο Υπόμνημα της αλύτρωτης Βόρειας Μακεδονίας μας (δηλαδή Αχρίδα, Στρούγκα, Μοναστήρι, Περλεπές, Κρούσοβο, Καβάρντατσι, Στρώμνιτσα, Γευγελή και τα διάφορα χωριά), υπογράφεται από Αντιπροσώπους των αλύτρωτων Ελλήνων που καταγράφονται στις σελίδες του, όπου αξίζει να προσέξει κανείς και τον τόπο καταγωγής:

Βόρειος Μακεδονία, είναι η αλύτρωτη ελληνική περιοχή του σημερινού νότιου κρατιδίου των Σκοπίων, η οποία κατοικούνταν επί χιλιετίες από γηγενή, ατόφιο Ελληνισμό, αδιαλείπτως έως σήμερα, όπου υπάρχουν εκεί σχεδόν 300.000 ακόμη Έλληνες, το 15 % του συνολικού αριθμού κατοίκων των Σκοπίων
   Οι παραπάνω Έλληνες της αλύτρωτης ακόμη Βορείου Μακεδονίας μας (σημερινά νότια Σκόπια), ζητούσαν τότε από τις συμμαχικές Μεγάλες Δυνάμεις, την εθνική αποκατάστασή τους, δηλαδή την Ένωση τους με την μητέρα Ελλάδα!

   Με το κείμενο όμως που συμφώνησαν Αθήνα και Σκόπια στην Αχρίδα, φαίνεται πως ποτέ πια "δεν θα επιτρέπεται" να τους επικαλεστούμε, αυτούς και τα εθνικά δίκαιά μας, τις πατρογονικές τους εστίες και τους εθνικούς τους, πάντα Ελληνικούς Αγώνες και αγωνίες για την Ελευθερία!

   Δεν θα επιτρέπεται να πούμε ότι ήταν βυζαντινή - ελληνική η Αχρίδα, το Μοναστήρι, ο Περλεπές, το Κρούσοβο, η Στρώμνιτσα, η Γευγελή, τα μοναστήρια και οι εκκλησίες μας, τα μνημεία και οι ιερές εικόνες, τα μέρη που κράτησαν ελληνικά με ποταμούς αίματος οι "Γραικομάνοι" Έλληνες, που, αν και πολλοί από εκείνους είχαν χάσει την μιλιά, δεν είχαν χάσει, το φρόνημα, τη συνείδηση και την ψυχή, όπως ο Καπετάν Κώττας που κρεμάστηκε στο Μοναστήρι, το οποίο παραλίγο θα ελευθέρωνε από μόνος του!

   Βόρεια Μακεδονία μας, είναι μέρη όπου πάτησε και περπάτησε ένα προς ένα ο Ίων Δραγούμης, Υποπρόξενος τότε της Ελλάδας στο Μοναστήρι, στήνοντας την "Μακεδονική Άμυνα", δίνοντας κουράγιο στους σκλαβωμένους και ξεχασμένους από την Αθήνα Μακεδόνες, που πάει να πει ΕΛΛΗΝΕΣ!

   Είναι τα ίδια εκείνα μέρη, με τα οποία γέμισε καθάρια, βόρεια ηρωική Ελληνικότητα η ψυχή του Ίωνα, που μετατράπηκε σε φλογερές και πύρινες επιστολές προς τον Παύλο, την Αθήνα, την Γαλλία, προς όλους τους Έλληνες και Φιλέλληνες του κόσμου, για τον σκλαβωμένο και τρομοκρατημένο, μα αδούλωτο Μακεδονικό Ελληνισμό, της αλύτρωτης Βόρειας Μακεδονίας μας!

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
   Το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, δεν μπορεί να προδώσει τον Ίωνα! Δεν μπορεί να προδώσει την Ιστορία και την Αλήθεια! Δεν μπορεί να προδώσει τις προσδοκίες και τα αιτήματα - υπομνήματα των εκατοντάδων χιλιάδων αλύτρωτων Ελλήνων των Σκοπίων, πολλοί από τους οποίους υπέστησαν κανονική Γενοκτονία, όπως την έχουμε περιγράψει πρώτοι εγκαίρως και λεπτομερώς πριν μερικά χρόνια στο βιβλίο "Οι Έλληνες των Σκοπίων" του Δημήτρη Αλεξάνδρου, εκδόσεις Ερωδιός (εδώ)! 

   Γι΄ αυτό δηλώνουμε κόντρα σε όποια παράνομη ή αυθαίρετη Συμφωνία του ΥΠΕΞ, πως:

 1. Αναγνωρίζουμε ρητά και αμετάκλητα την Εθνική Ελληνική Μειονότητα των Σκοπίων, που περιλαμβάνει κοντά 300.000 Έλληνες, δηλαδή το 15% των κατοίκων του κρατιδίου! (Δείτε και σχετική ελβετική έρευνα DNA εδώ)

2. Θεωρούμε εθνικό και ιστορικό μας χρέος την εθνική αποκατάστασή τους, όπως και εκείνη της Βορείου Ηπείρου, με ειρηνικά και διπλωματικά μέσα.

3. Για την "απογραφή" και ενίσχυσή τους το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ως μελλοντική κυβέρνηση της Ελλάδας, θα τους δώσει άμεσα το Ελληνικό Διαβατήριο, αγκαλιάζοντάς τους ως πραγματικά και ισότιμά μας αδέλφια!

4. Θεωρούμε ΑΚΥΡΗ και αντισυνταγματική οποιαδήποτε Συμφωνία με τα Σκόπια αφορά παράδοση Όνόματος/παραγώγων του κρατιδίου και ενταφιασμό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και θα την ανατρέψουμε με ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, στο οποίο θα πάρει φυσικά μέρος και η Ελληνική Ομογένεια!

5. Στην Ελληνική Βουλή και στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας μας, θα υπάρχει εκπροσώπηση των αδελφών Βορειομακεδόνων και Βορειοηπειρωτών Ελλήνων! Γιατί κάνουμε πράξη το όραμά μας: όλοι οι Έλληνες μια γροθιά, μια ψυχή, μια φωνή, μία Πίστη, μία Ιστορία, μία γλώσσα, ένα Έθνος! Για μια νέα, εθνική πορεία γεμάτη δυναμισμό, ενότητα, ανθρωπιά, ευημερία και ελπίδα!

το Όνομά μας είναι η ψυχή μας

Οργανωθείτε μαζί μας στην μεγάλη Εθνική Αντίσταση του Ελληνισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr