ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ!


  Απαράδεκτη ανακοίνωση για το Σκοπιανό εξέδωσε η Ακαδημία Αθηνών, όπως τη μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ (16-2-2018), που μυρίζει "Σύνθετη Ονομασία"...

 Κάποιοι έσπευσαν βέβαια να πανηγυρίσουν, χωρίς να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν και τι δεν διαβάζουν... Γιατί το περιεχόμενό της δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό, αφού η ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών, ΔΕΝ θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την εγκατάλειψη του ελληνικού όρου "Μακεδονία" από το κράτος των Σκοπίων! Δεν περιλαμβάνει καν αυτόν τον πρωταρχικό όρο ως ρητή απαίτηση στο κείμενό της!

 Όμως τέτοια ανακοίνωση περίμενε ο Ελληνισμός από τους "σοφούς" του; Γιατί μοιάζει πιο πολύ "με ανακοίνωση της ΝΔ", που δεν θέλει ούτε να καεί, ούτε να εκτεθεί και θολώνει τα νερά, ενώ είναι καθαρά υπέρ της άθλιας Σύνθετης Ονομασίας, με το "Μακεδονία" μέσα.

   Αλλά ταυτόχρονα μοιάζει  σαν να είναι "υπαγορευμένη" και από το ΥΠΕΞ....

  Σε κάθε όμως περίπτωση, αν τη διάβαζε ο αείμνηστος Νικόλαος Μάρτης θα διερρήγνυε τα ιμάτιά του!

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ 16-2-2018
«Η Ακαδημία Αθηνών παρακολουθούσα αδιαλείπτως το εθνικής σημασίας αυτό θέμα, έχει κατ' επανάληψη διατυπώσει δημοσία τις θέσεις της με βάση αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα.

 Επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του, η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων (σχολικά βιβλία, γεωγραφικοί χάρτες, αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου, κλπ.) και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας. 

 Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών». 

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
  Δηλαδή τι; Να σπεύσουμε να "συμβιβαστούμε" όπως μας λένε οι αμνήμονες Μνημόνιοι, για να μην είναι "παρατεινόμενη η εκκρεμότητα";

   Για να δώσουμε το ελληνικό όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια;

 Γιατί η Ακαδημία αναφέρει γενική και αόριστη "τροποποίηση Συντάγματος" και όχι συγκεκριμένη,  συνταγματική εγκατάλειψη του ονόματος "Μακεδονία"!

   Αναφέρει "οικειοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας", αλλά όχι και την οικειοποίηση του ελληνικού ονόματος "Μακεδονία"!

   Δεν αναφέρει δηλαδή, ούτε λέξη για το Όνομα, που είναι το μείζον και τροφοδοτεί όλα τα άλλα!

  Μα για επιμέρους "συνταγματικές τροποποιήσεις" μιλούν και τα κόμματα της Σύνθετης Ονομασίας, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, ώστε να φανεί ότι κάτι ζητούν από τα Σκόπια, παραδίδοντας ταυτόχρονα το Όνομά μας, με "Σύνθετη Ονομασία"!

 Το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, θεωρεί λοιπόν απαράδεκτα ελλειπή και προσβλητική για τον Ελληνισμό την Ανακοίνωση της Ακαδημίας Αθηνών και καλεί τους σοφούς της, να αναλογιστούν σε ποιον πολιτισμό ανήκουν και κατά πόσο τελικά τον υπερασπίζονται

 Τονίζουμε ότι η παράδοση του ελληνικού Ονόματος "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στα Σκόπια, είναι συν-Πλαστογραφία, συν-Παραχάραξη και συν-Αρχαιοκαπηλία! Είναι συν-Έγκλημα πρώτου βαθμού! Είναι πολιτισμικό συν-Ολοκαύτωμα! Είναι Χίτλερ και Στάλιν συνάμα! Και θυμίζουμε ότι ο πρώτος παρέδωσε την Ανατολική μας Μακεδονία (και τα Σκόπια) στους Βουλγάρους, ενώ ο δεύτερος θέλησε να αρπάξει ολόκληρη τη Μακεδονία μας με Κομμουνισμό και Τίτο, για να τη δώσει στους Σοβιετικούς!

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ 2009 ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
 Γιατί βεβαίως, παρακολουθώντας από το 1991 το θέμα, γνωρίζουμε όλων τα πεπραγμένα... Και θυμηθήκαμε πως περί το 2009, η Ακαδημία Αθηνών πρότεινε αδιάντροπα Σύνθετη Ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό στο "Μακεδονία"!

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 2009: 
"Η τυχόν απόδοση του ονόματος αυτού σε ένα ανεξάρτητο κράτος, χωρίς ειδικότερο προσδιορισμό που να αντανακλά σαφώς τις γεωγραφικές και ιστορικές αυτές πραγματικότητες, συνεπάγεται τον κίνδυνο να διεκδικήσει το συγκεκριμένο κράτος και μάλιστα κατ’ αποκλειστικότητα τη χρήση του όρου “Μακεδονία” ή των παραγώγων του στην ιστορία, τον πολιτισμό, τις εκδηλώσεις της καθημερινής πολιτικής και κοινωνικής ζωής κ.λπ."

"...Η πρόταξη, κατά ταύτα, της τρέχουσας γεωγραφικής πραγματικότητας δεν είναι μεν πάντοτε συμβατή με τα ιστορικά δρώμενα, ιδιαίτερα κατά τους αρχαίους χρόνους, αλλά προσφέρεται για να οδηγήσει στην έντιμη, οριστική και εφεξής αδιαφιλονίκητη ρύθμιση του προβλήματος" (δείτε όλο το τότε κείμενο στο Παρόν της Κυριακής πατώντας εδώ)

 Είναι σαφέστατο ότι αναφέρονται σε απαράδεκτο "γεωγραφικό προσδιορισμό" πλάι στο "Μακεδονία", όπως ήθελαν Μητσοτάκης, Σημίτης, Γιωργάκης, Ντόρα και Τσίπρας...

  Ποιος όμως εκδίδει αυτές τις ανακοινώσεις ή τα Δελτία Τύπου; Ποιος τα συντάσσει; Τα έχει αποφασίσει η Ολομέλεια; Ή κάποιοι άλλοι και ποιοι; Ποιοι παίζουν με την Τιμή, την Αξιοπρέπεια και την Ιστορική Αλήθεια ενός ολόκληρου έθνους; Ποιοι παίζουν με την λάμψη και το εκτόπισμα της ίδια της Ακαδημίας Αθηνών;

   Τι θα απολογούνταν όλοι αυτοί μπροστά σε έναν Σωκράτη, σε έναν Πλάτωνα και σε έναν Αριστοτέλη; Σε έναν Βασίλειο, σε έναν Χρυσόστομο, σε έναν Γρηγόριο Θεολόγο και σε έναν Φώτιο Μέγα; Σε έναν Παλαμά, σε έναν Ελύτη, σε έναν Μίκη Θεοδωράκη;

   "ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ" ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ;
  Όπως όμως μαθαίνουμε, την συγκεκριμένη ανακοίνωση του 2018 τουλάχιστον, την έχει εκδώσει το "Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων" της Ακαδημίας Αθηνών!

   Δηλαδή ούτε καν η Σύγκλητος! Ούτε φυσικά και με κανέναν τρόπο η Ολομέλεια! Αλλά το "Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων"... Που υποκαθιστά και εκθέτει ένα ολόκληρο Σώμα! Μήπως λοιπόν έχουμε και εκεί ένα "πραξικόπημα";
Η Σύγκλητος πρέπει να πάρει επιτέλους ξεκάθαρη θέση αφήνοντας το "κρυφτούλι": ναί ή όχι στο όνομα "Μακεδονία";

   Εάν είναι έτσι, οφείλουν τότε οι ευσυνείδητοι Ακαδημαϊκοί να "επαναστατήσουν" και να διαμαρτυρηθούν εντονότατα, επιλέγοντας από εδώ και πέρα να τους εκπροσωπούν άνθρωποι που δεν θα τους εκθέτουν, δεν θα τους ρεζιλεύουν και κυρίως δεν θα πληγώνουν την Ελλάδα!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...
  Πόσο τελικά έχει "χαλάσει" κυριολεκτικά ο τόπος; Πόσο έχει "διαβρωθεί" η υπέροχη Ελληνική Παιδεία, Σοφία και Πολιτισμός; Πόσο μεγάλο έργο μας περιμένει... 

  Πόσο περιμένει η ίδια η Ελλάδα τη μεγάλη Αναγέννηση και Αναλαμπή της

  Πόσο περιμένει να ξαναγαπηθεί από τα παιδιά της, κυρίως τα νέα, που τη θεωρούν πολύ παρακατιανή και ξεπεσμένη... Γιατί ξεχάσαμε το Έθνος και καταντήσαμε ένα ξερό Κράτος, χωρίς ουσία, χυμό, ιστορία, Πίστη, αδελφοσύνη και όραμα.

   Αλλά η Μακεδονία πάλι θα μας σώσει Ίωνα. Πάλι...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr