ΒΟΜΒΕΣ ΖΑΕΦ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ: ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ''ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ'' - ΚΟΙΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ - ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ'' ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ!


 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Σκοπιανο-Βουλγαρική προσέγγιση, που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα, έπειτα από την θεαματική υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας "Μακεδονίας" - Βουλγαρίας (δείτε εδώ), η οποία αποτελεί πρόκληση για τον Ελληνισμό, καθώς σμίγει τους απογόνους Κομιτατζήδων της V"M"RO ("Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση") των Σκοπίων, με τους απογόνους Κομιτατζήδων της Β"Μ"ΟΚ ("Ανώτατο Μακεδονικό Κομιτάτο" = Βερχοβιστές) της Σόφιας (δείτε εδώ), δίνοντας την ευκαιρία στη Βουλγαρία να "ξαναβγεί" δυναμικά στα Βαλκάνια, απλώνοντας τα χέρια της σε Σκόπια αλλά και Αλβανία, όπου πρόσφατα ζήτησε να αναγνωριστούν σαν Βούλγαροι, όσοι μέχρι σήμερα υποστηρίζουν εκεί ότι είναι ή τους βάζουν να πιστέψουν πως είναι, τάχα εθνικά "Μακεδόνες", ενώ στην πραγματικότητα είναι Έλληνες Βλάχοι στην πλειοψηφία τους...

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ
  Ευρισκόμενος στην πάλαι ποτέ ελληνική Στρώμνιτσα και με φόντο το κακόγουστο παλαιό Μνημείο του Αρχικομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ έδωσε συνέντευξη στην Βουλγαρική Τηλεόραση (bTV), όπου ανάμεσα σε άλλα και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε πως:

 1. Είναι ελεύθερος κάθε πολίτης των Σκοπίων να ονομάσει "Βούλγαρο" τον εαυτό του και μπορεί να διορίζεται χωρίς πρόβλημα στην τοπική ή κρατική διοίκηση! (σ.σ, ενώ εάν δηλώσει Έλληνας καταδιώκεται ανηλεώς)

 2. Ο βασιλιάς Σαμουήλ (σ.σ. ο μεγάλος πολέμιος του Ελληνισμού) δεν ονομάστηκε Βούλγαρος ή "Μακεδόνας", αλλά γιος του Κυρίου!

 3. Οι Γιαν Σαντάνσκι και Γκότσε Ντέλτσεφ (σ.σ. Αρχικομιτατζήδες) είναι προσωπικότητες της κοινής μας (σ.σ. σκοπιανο-βουλγαρικής) ιστορίας!

 4. Σκόπια και Βουλγαρία δεν είναι μόνο φίλοι, αλλά και σύμμαχοι...

Από την φιλική  βουλγαρική κατοχή των Σκοπίων το 1941,
με τον Χάρη της Μεγάλης "Μακεδονίας"...
  5. Θα διαγραφεί από τα σκοπιανικά βιβλία Ιστορίας η φράση "ο φασιστής Βούλγαρος κατακτητής" που αναφέρεται στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τα Σκόπια δόθηκαν από τον Χίτλερ στη σύμμαχό του Βουλγαρία (όπως και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μας που ενσωματώθηκαν παράνομα και αυθαίρετα από τη Σόφια, που διέπραξε τότε εκεί μια φρικτή Γενοκτονία με θύματα 50.000 Έλληνες)

  6. Μιλάμε στα βουλγαρικά, στα "μακεδονικά" και τη διάλεκτο της Στρώμνιτσας, μιλάμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουμε, είπε ο Ζάεφ, ικανοποιώντας τη Σόφια, που θεωρεί τα σκοπιανικά σαν διάλεκτο των Βουλγαρικών.

 7. Η Συνθήκη Φιλίας Σκοπίων - Βουλγαρίας θα επικυρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου από τα Σκόπια (σ.σ. ο Γκρούεφσκι ζητά Δημοψήφισμα για την έγκρισή της, επειδή Βουλγαροποιεί επί της ουσίας τα Σκόπια, μειώνοντας τον "Μακεδονισμό" - Ένα μεγάλο μέρος ψήφων που έλαβαν στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές οι υποψήφιοι του Ζάεφ, οφείλεται στην αποδοχή του Βουλγαρισμού από μέρος του και την Συνθήκη Φιλίας με τη Σόφια - Στη Συνθήκη αυτή τα Σκόπια αναγκάστηκαν να παραιτηθούν κάθε δικαιώματος και αναγνώρισης "Μακεδόνων" της Βουλγαρίας - δείτε εδώ)

ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΟΦΙΑΣ


  Στη Βουλγαρική Τηλεόραση μίλησε και ο Σκοπιανός Επίσκοπος Στρωμνίτσης Ναούμ, αποκαλύπτοντας ότι η σχισματική, αυτοαποκαλούμενη "Μακεδονική" Εκκλησία των Σκοπίων, έχει υποβάλει αίτημα αναγνώρισής της στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας, ώστε η Σόφια να γίνει "μητέρα" Εκκλησία για τη "Μακεδονία"... 

 Τόνισε επίσης με νόημα, πως στο παρελθόν το 95% των Σκοπιανών ήταν μέλη της "Βουλγαρικής Εξαρχίας"!

 Σημειώνουμε πως την ομόδοξη μεν, αλλά σχισματική δε Εκκλησία των Σκοπίων, δεν αναγνωρίζει έως τώρα κανείς, ούτε το Φανάρι, ούτε η Σερβία, ούτε η Σόφια... Τυχόν αναγνώρισή της όμως από τη Βουλγαρία, θα δημιουργήσει μεγάλη κρίση και θα ζωντανέψει στην πράξη, 100 χρόνια μετά, τον τρόμο των "Βουλγάρων Εξαρχικών", που ανάγκασε τον Ελληνισμό να αμυνθεί δυναμικά με τον υπέροχο Μακεδονικό Αγώνα!

 Το ελληνικό ΥΠΕΞ πρέπει να δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα σε αυτό το μεγάλο θέμα, σε συνεννόηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την φίλη Σερβία, για την ματαίωση κάθε τέτοιας προκλητικές ενέργειας της Βουλγαρίας στο μέλλον και πάντοτε με τον ρητό όρο πως ούτε το κρατίδιο, ούτε η γλώσσα, ταυτότητα/εθνότητά του, ούτε η Εκκλησία του, θα αναγνωρισθούν ποτέ με ονομασία που να περιλαμβάνει τον ελληνικό ιστορικό όρο "Μακεδονία"!


ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ;
 Γιατί όμως τέτοιο διπλό, σκοπιανικό και βουλγαρικό ενδιαφέρον για την Στρώμνιτσα; (Αλύτρωτη ελληνική πόλη που έλαβε το τωρινό όνομά της είτε από τον παρακείμενο ποταμό Στρυμώνα, παραπόταμος του οποίου τη διαρρέει, ο Στρωμνιτσιώτης, είτε από την αρχαία ονομασία της "Αστραίον ή Αίστραιον" - Αργότερα μετονομάστηκε σε Τιβεριούπολη, ενώ πολιούχοι της υπήρξαν οι Άγιοι Πεντεκαίδεκα (15) μάρτυρες, που μαρτύρησαν στα χρόνια του ασεβούς Ιουλιανού του Παραβάτη, στις 28 Νοεμβρίου 363 μ.Χ.. Τα λείψανά τους θησαυρίζονται πλέον στο Κιλκίς)

  Επειδή εκεί στη Στρώμνιτσα θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου η πρώτη κοινή Σύνοδος Σκοπίων και Βουλγαρίας, όπου τα δύο Υπουργικά Συμβούλια των δύο κρατών, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των σχέσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών, την αμοιβαία συνδρομή σε περιπτώσεις καταστροφών, την υποστήριξη για κατάρτιση στρατιωτών των Σκοπίων, της συνεργασίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, των επενδύσεων και της ενέργειας, ενώ θα υπογραφούν διμερή έγγραφα και θα υιοθετηθεί κοινή δήλωση.

ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΕΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
  Η κίνηση αυτή θυμίζει την αντίστοιχη των Τιράνων και φαίνεται πως αποτελεί απάντηση της Σόφιας στο ενδεχόμενο Ένωσης Αλβανίας - Κοσόβου (Μεγάλη Αλβανία)! 

Η Βουλγαρία κινείται λοιπόν πραγματικά με οξυδέρκεια συμμαχώντας με τα Σκόπια και πιάνοντας "πόρτες" στη βαλκανική σκακιέρα, πριν τον νέο Βαλκανικό Πόλεμο, που θα συμβεί με την Ένωση Αλβανίας - Κοσόβου, την ταυτόχρονη Ένωση Σερβίας και Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, της προσπάθειας ανεξαρτητοποίησης του Πρέσεβο από τη Σερβία και του Τετόβου από τα Σκόπια και την ένωσή τους με την Μεγάλη Αλβανία, την προσάρτηση της Μιτρόβιτσα στη Σερβία, ενώ παράλληλα η Βόρειος Ήπειρος θα ενώνεται με την Ελλάδα, όχι πάντως χάρη στην αδύναμη Αθήνα, ενώ η Τουρκία θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί και στρατιωτικά την παρανοϊκή Μεγάλη Αλβανία, που θα θέλει να φτάσει στην Άρτα... 

   Στο πλευρό της Σερβίας θα βρίσκονται Ρωσία και Ελλάδα, ίσως και Γαλλία, ενώ στο πλευρό της Αλβανίας η Τουρκία και οι ΗΠΑ του Τραμπ και κάποιων παρανοϊκών Ρεπουμπλικάνων και ίσως η Ιταλία και η Γερμανία.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
  Σε όλο αυτό το επερχόμενο νέο βαλκανικό σκηνικό, η θέση του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ του Ελληνισμού, είναι πως η Ελλάδα πρέπει να ηγηθεί άμεσα μιας "Χριστιανικής Συμμαχίας των Βαλκανίων" (Ελλάς, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία και Σκόπια) με σκοπό την αποτροπή εξάπλωσης του αλβανικού και τουρκικού ισλαμισμού στην Χερσόνησο του Αίμου. Τα Σκόπια θα γίνουν φυσικά μέλος, με την τελεία εγκατάλειψη του Ονόματός μας.

   Παράλληλα, πρέπει να ενισχυθεί μια Εγκάρδια Συνεννόηση με την Σερβία και σε στρατιωτικό επίπεδο, για την από κοινού αντιμετώπιση του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού!

   Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, υποστηρίζει την επανένωση του Σερβικού Έθνους (Σερβία, Κόσοβο, Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας), την επανένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα και την ένωση των μεγάλων εθνοτήτων των Σκοπίων με τις αντίστοιχες όμορες χώρες, ειρηνικά και κατόπιν τοπικού Δημοψηφίσματος (Σερβία το βόρειο κομμάτι, Βουλγαρία το ανατολικό, Ελλάδα το νότιο, Αλβανία το δυτικό υπό αυστηρούς όμως όρους και με την προϋπόθεση πως τα Τίρανα ή η Πρίστινα δεν θα έχουν στραφεί νωρίτερα στρατιωτικά, παραστρατιωτική ή τρομοκρατικά εναντίον της Σερβίας, της Μιτρόβιτσα, του Μαυροβουνίου, των Σκοπίων ή της Ελλάδας). 

   Η διατήρηση του κρατιδίου των Σκοπίων είναι εφικτή μόνον εάν εγκαταλείψουν άμεσα, οριστικά και αμετάκλητα το ελληνικό όνομα "Μακεδονία" και τα παράγωγά του, όπως και σύμβολα, μορφές, ήρωες, μνημεία και ελληνική ιστορία και αναγνωρίσουν επίσημα την πολυπληθή γηγενή Ελληνική Μειονότητα, αποδίδοντάς της πλούσια όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται. Αυτή η πράξη θα σταθεροποιήσει τα Σκόπια και θα ωθήσει την Ελλάδα να τα εντάξει άμεσα σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

 Έχουμε ήδη προτείνει δια της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, την ονομασία "Νεοβαλκανική Δημοκρατία", ταυτότητα/εθνότητα/υπηκοότητα "Νεοβαλκάνιοι", γλώσσα "Νεοβαλκανική" και αρχικά τα "NB" (δείτε εδώ). Ένα σύγχρονο όνομα, για ένα κράτος που υποτίθεται θέλει να συγχρονισθεί με το σήμερα και να απεγκλωβιστεί από την Κομμουνιστική και Τιτοϊκή προπαγάνδα του χθες, αποκτώντας ένα ζηλευτό ευρωπαϊκό και φιλελληνικό μέλλον.

ΖΑΕΦ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  Όσον αφορά δε το Σκοπιανό, ο Ζάεφ δήλωσε στην Βουλγαρική Τηλεόραση έτοιμος για λύση συμβιβασμού, ενώ τόνισε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την περιοχή "Μακεδονία" της Ελλάδας:

 "Γνωρίζουμε ότι η βόρεια περιοχή της Ελλάδας ονομάζεται Μακεδονία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτήν". (σ.σ. φυσικά και δεν έχουν πρόβλημα οι Σκοπιανοί με αυτό, αφού την θεωρούν ως την τάχα αλύτρωτη "Μακεδονία του Αιγαίου" - Επομένως τους συμφέρει η "μεγαλόψυχη" αυτή δήλωση - Είναι σαν ο κλέφτης να λέει πως δεν έχει πρόβλημα με το όνομα του θύματός του, καθώς εκείνο που ζητά είναι η περιουσία του)

  Το ζήτημα είναι όμως αντίστροφο: η Ελλάδα έχει πρόβλημα με την δημιουργία ενός τεχνητού (από Τίτο) κρατιδίου, που διεκδικεί το όνομα, την ιστορία και το έδαφος της μεγαλύτερης συγκεκριμένα περιφέρειάς μας, που φέρει το ένδοξο όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και έγραψε την ενδοξότερη ελληνική ιστορία, μαθαίνοντας την οικουμένη να ζει, να αναπνέει και να μιλά ελληνικά (Ελληνιστική Περίοδος), χάρη στα απίστευτα κατορθώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την προφητευμένη στην Παλαιά Διαθήκη πορεία του, προνοία Θεού!

 Κανένα έθνος στον κόσμο δεν θα έδινε Αλέξανδρο και Μακεδονία. Είναι λοιπόν ανόητο να ζητούν να τα δώσουμε εμείς, οι αιώνιοι Έλληνες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr