ΤΡΕΜΕΙ ΕΠΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΓΗ ΣΤΗΝ ΑΧΡΙΔΑ - ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''! Φόβοι και για ξύπνημα του ηφαιστείου Ντούβαλο



 Επί ολόκληρες εβδομάδες τρέμει η γη στην όμορφη βυζαντινή μας Αχρίδα, με εκατοντάδες αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις έως 5 Ρίχτερ, όπως φαίνεται ολοκάθαρα και στους σεισμολογικούς χάρτες!


   Οι δονήσεις που δεν σταματούν με τίποτα, έχουν σπείρει φόβο και τρόμο στους κατοίκους, που δεν μπορούν να εξηγήσουν το πρωτόγνωρο για αυτούς φαινόμενο!


   Πολλών έχουν σπάσει τα νεύρα, άλλοι έχουν πανικοβληθεί, άλλοι έχουν επικίνδυνες ρωγμές και άλλοι φοβούνται για τα παιδιά και τους δικούς τους και καταφεύγουν ήδη σε κοντινό προσκοπικό κέντρο και από τώρα και σε ένα στρατόπεδο, όπου ζουν πλέον μέσα σε αντίσκηνα!


   Υπάρχουν μάλιστα φόβοι, ότι οι ατέλειωτοι αυτοί σεισμοί θα ξυπνήσουν για τα καλά και το μόνο ενεργό ηφαίστειο των Βαλκανίων, στο παρακείμενο χωριό "Κόσελ", που οι ντόπιοι ονομάζουν "Ντούβαλο"




   Πρόκειται για πράγματι ενεργό ηφαίστειο, που βγάζει ατμούς υδρόθειου, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, με αποτέλεσμα και το συγκεκριμένο χωριό και η περιοχή αυτή δίπλα στην Αχρίδα, να μυρίζει άσχημα, με μια μυρωδιά χαλασμένου αυγού!



Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ
   Αγιορείτες Γέροντες, λένε ανέκαθεν πάντως, πως ο σεισμός έχει και αυτός την πνευματική του αιτία και εξήγηση, παραπέμποντας στο ψαλμικό "ο επιβλέπων επί την γην και ποιών αυτήν τρέμειν"! Πώς εξηγούνται άλλωστε οι "τοπικοί σεισμοί"; Μακριά από "πλάκες" και "ρήγματα";

   Ποια μπορεί να είναι όμως εδώ στην Αχρίδα και τα Σκόπια η "πνευματική αιτία" των ασταμάτητων δονήσεων; Τρεις ταυτόχρονα αιτίες μαζί μπορούμε να καταγράψουμε:

   1. Την άδικη αρπαγή του Ελληνικού Ιστορικού Ονόματος "Μακεδονία", όταν μάλιστα όλες αυτές οι περιοχές ήταν ελληνικές και η ίδια Αχρίδα στολίστηκε και ευπρεπίστηκε από τη Βυζαντινή μας Αυτοκρατορία, με πανέμορφες βυζαντινές Εκκλησίες, που ως σήμερα διατηρούν τις ελληνογράμματες επιγραφές και εικόνες τους!

  2. Το Σχίσμα της Εκκλησίας των Σκοπίων από το Πατριαρχείο Σερβίας και την αυτονομασία της σε "Μακεδονική", για τους γεωπολιτικούς λόγους διεκδίκησης της Μακεδονίας μας από τον Τίτο, επί Γιουγκοσλαβίας!

   3. Η συνεχιζόμενη "σταύρωση" του διωκόμενου νομίμου Αρχιεπισκόπου Αχριδών Ιωάννη! Ενός νεομάρτυρα και ομολογητή των ημερών μας, που διώχθηκε, κατατρέχθηκε και φυλακίστηκε επί χρόνια από το καθεστώς των Σκοπίων, μόνο και μόνο επειδή δεν αποδέχεται την σχισματική ψευδο"Μακεδονική" Εκκλησία του κρατιδίου, ούτε φυσικά την ψευδο"μακεδονική" ταυτότητα και εθνότητα και την πλαστογραφία της Ιστορίας, μένοντας πιστός στο Πατριαρχείο Σερβίας, όπου υπάγεται η Αρχιεπισκοπή!


Οι Σκοπιανοί πέρασαν χειροπέδες στον Αρχιεπίσκοπο Αχριδών Ιωάννη
Του έβγαλαν με τη βία τα ράσα, απειλώντας να τον ξυρίσουν
Με χειροπέδες στο δικαστήριο και τη φυλακή, στο μεγάλο μαρτύριο Πίστης και Αληθείας

   Ο άξιος, μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχριδών Ιωάννης, με πληγωμένη την υγεία του από τις συνεχείς και αδιάκοπες - σαν τις σεισμικές δονήσεις της Αχρίδας - διώξεις, αναγορεύτηκε φέτος, τον Μάιο 2017 μ.Χ., Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών!



    Τότε αναφέρθηκε και μια φοβερή απάντησή του σε συνέντευξη, για το ποιες δοκιμασίες και πειρασμοί, στα τελευταία 15 χρόνια των διωγμών, ήταν γι᾽ αυτόν πιο δύσκολη. Και απάντησε: 

  ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ: «Εάν έπρεπε να προσπαθήσω να θυμηθώ, δε θα μπορούσα να το κάνω χωρίς δάκρυα στα μάτια μου και χωρίς πόνο στα στήθη μου. 

   Δεν ξέρω αν ήταν, όταν ο προϊστάμενος των φυλακών με οπλισμένο πιστόλι, βίαια με έβγαλε από τη Μητρόπολη το 2002 η όταν γκρέμισαν μια ήδη χτισμένη Εκκλησία το 2004

  Αν ήταν, όταν ένοπλοι μασκοφόροι υποστηριζόμενοι από τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους μπήκαν στο σπίτι των γονέων μου το 2004 η όταν μου έβγαλαν το ράσο το 2005, συζητώντας μεταξύ τους, εάν θα έπρεπε να μου κόψουν τα μαλλιά και να με ξυρίσουν. 

  Όταν, κατάσχεσαν άδικα και παράνομα την εκκλησιαστική μας περιουσία η όταν καταδίκασαν σε φυλάκιση με αναστολή 18 μέλη της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας… 

  Εάν πρέπει να ξεχωρίσω ένα πειρασμό, δεν θα ξεχάσω την πίεση που μου άσκησαν με διαφορετικούς τρόπους στη φυλακή, να εγκαταλείψω το έδαφος των Σκοπίων με το δόλωμα της άμεσης αποφυλάκισής μου. Νομίζω ότι μέσα στην ένταση, αυτός ήταν ο μεγαλύτερος πειρασμός… 

  Σπάνια σε κάποιο φυλακισμένο να δοθεί μια τέτοια ευκαιρία, αλλά, από την άλλη πλευρά, σπάνια κάποιος να έχει τόσες πολλές αιτίες να απορρίψει την πρόταση, όπως το έκανα εγώ. 

  Αυτοί που μου το πρότειναν παρείδαν ότι εγώ δεν αποφασίζω μόνο για αυτό που είναι προς προσωπικό μου όφελος, αλλά αυτό που είναι το καλύτερο για την Εκκλησία».

Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, Αχρίδα, Βυζάντιο, 13ος αιώνας

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
   Είναι λοιπόν φανερό πνευματικώς πλέον, γιατί τρέμει συνεχώς το έδαφος της Αχρίδας, που λαχταρά και πάλι να ακούσει την βυζαντινή ψαλμωδία και αλήθεια.

 Η άμεση αποκατάσταση και ανεμπόδιστη άσκηση των δικαιωμάτων του νόμιμου Αρχιεπισκόπου Αχριδών Ιωάννη, η παύση του Σχίσματος με την εγκατάλειψη της ψευδο"Μακεδονικής" Εκκλησίας και η εγκατάλειψη του ελληνικού ονόματος "Μακεδονία" από τα Σκόπια, είναι τρεις βασικές πηγές θεραπείας, ηρεμίας, γαλήνης και ευημερίας για την Αχρίδα και το γειτονικό κρατίδιο. Αλλιώς έρχονται πολλά δραματικά και χειρότερα. (Δυστυχώς και για την Ελλάδα μας, λόγω της μεγάλης ασέβειας και απομάκρυνσης από τον Θεό και τις εντολές του. Η μετάνοια, η εξομολόγηση και η επιστροφή είναι πάντα θεραπεία για τα πάντα, όπως ξέρουμε πολύ καλά. Άλλωστε εδώ, στην μία και μόνη και αληθινή Μακεδονία των Ελλήνων, θέλησε η Παναγία να γίνει το ευλογημένο Άγιον Όρος της και σε αυτήν εδώ την ίδια γη, άθλησε και κοιμάται αγιάζοντάς την ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος και εδώ πάλι βρίσκεται μέγας προστάτης και της εκ του σεισμού απειλής, ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Δημήτριος ο Μυροβλύτης, τον οποίο μπορούν να επικαλούνται προς βοήθειά τους στην βυζαντινή μας Αχρίδα!)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr