ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ! Δείτε το τρέιλερ



Αφιέρωσε τη ζωή του στην Ορθοδοξία, τον συνάνθρωπο και την Μακεδονία, την οποία αγάπησε και
υπηρέτησε με όλη του την ψυχή, αρχικά ως ιεροκήρυκας και αργότερα ως Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης!

 Οργάνωσε με υποδειγματικό τρόπο τα συσσίτια στην Κατοχή, σώζοντας πολλούς από πείνα, ενώ κυνηγήθηκε πάντα από την εξουσία, όποιο χρώμα ή απόχρωση και να είχε, γιατί απλούστατα ο Καντιώτης ήταν πάντα ασυμβίβαστος σε θέματα Πίστεως και Πατρίδας!

 Είναι ο πρώτος Μητροπολίτης που τόλμησε να ξυπνήσει τον Ελληνισμό για το θέμα των Σκοπίων, όσο εκείνα βρισκόταν στους κόλπους της τέως Γιουγκοσλαβίας, προσφέροντας τεράστιο εθνικό έργο πλάι στα ευαίσθητα σύνορα της Ελλάδας! Χάρη στη δράση του αφυπνίστηκαν πολλοί και άλλοι πάλι τον δικαίωσαν πολύ αργότερα, όταν είδαν τον εφιάλτη της ανεξαρτησίας των Σκοπίων με την ονομασία "Μακεδονία"...

 Ο Καντιώτης, ήταν "πολέμαρχος"! Δεν ήταν των σαλονιών, αλλά των μαχών! Υπηρέτης και Επίσκοπος των ακριτών Μακεδόνων, στις πιο δύσκολες ώρες, στις Κατοχές, τους Εμφυλίους, τον Σλαβικό κίνδυνο...

 Αλλά ήταν και "πολέμαρχος" κατά των Αιρέσεων και των εκπτώσεων, με μεγάλη πάντα καρδιά, αλλά και "ράβδο σιδηρά", υψώνοντας φωνή, δρώντας αποφασιστικά και ακαριαία, βάζοντάς τα με όλους, σώζοντας ψυχές, αφήνοντας μεγάλο έργο και πλήθος ιερέων και λαϊκών που τον θυμούνται πάντα με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση!

 Τέλος προείπε, πράγματα και γεγονότα που βλέπουμε και θα δούμε στις μέρες μας, αγωνιώντας για όλους εμάς και την γλυκιά Ελλάδα!

 Σήμερα, Κυριακή 12 Ιουνίου, στο Βελλίδειο στις 7.00 μ.μ. θα προβληθεί μια εκπληκτική ταινία για τη ζωή, το έργο και τη μνήμη του, που κρατά άσβεστη η Μακεδονία, την οποία τόσο αγάπησε!


η μεγάλη δύναμη του Ελληνισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr