ΒΡΟΝΤΕΡΟ ''ΟΧΙ'' ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Ιστορικό ανακοινωθέν Δ.Ι.Σ.



  Νέο, μεγάλο και βροντερό"ΟΧΙ" στην παράδοση του Ονόματος Μακεδονία σε οποιαδήποτε μορφή ή γραφή, λέει σύσσωμη η Εκκλησία της Ελλάδος, σε ανακοινωθέν της, μετά και τη σημερινή της Συνεδρία:

 " Συνήλθε χθες και σήμερα (10-1-2018) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:
  Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζομένη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας». Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού"!

ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
   Η Εκκλησία μας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι η μάνα του Έθνους, έτοιμη και να αγωνιστεί και να πολεμήσει και να θυσιαστεί για την Πατρίδα!
  
   Η Πολιτική και Πανεπιστημιακή όμως Ηγεσία του τόπου πού είναι;

   Πού κοιμάται; Πού κρύβεται; Πού παραδίδει και παραδίδεται;

   Αλλά ως εδώ! Ήρθε η στιγμή να επιστρέψουμε ξανά στις αξίες μας και στην Πίστη μας! Στα ιδανικά και τα μεγαλεία του Ελληνικού μας Πολιτισμού! Η στιγμή της μεγάλης και πάλι εν Χριστώ Ελλάδας!

 Ελάτε να ξεκινήσουμε

Υπογράψτε εδώ και τώρα την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, να δουν τι θα πει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr