ΒΟΥΛΓΑΡΟ - ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΠΟΡΙΣΟΦ ΚΑΙ ΖΑΕΦ! ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥΣ!



  Το "λιοντάρι" του Βουλγαρισμού έχει ξυπνήσει για τα καλά μετά την "χειμερία νάρκη" της κομμουνιστικής περιόδου και βλέποντας το τεράστιο κενό Ελλάδας και Σερβίας, κάνει πια θεαματικά άλματα στα Βαλκάνια, ενώ η Αθήνα κοιμάται, με τις υποτελείς κυβερνήσεις να "φοροληστεύουν" κανονικά τον ελληνικό λαό επί επτά συνεχόμενα χρόνια, "σκοτώνοντας" την πατρίδα μας σε όλους τους τομείς: οικονομία, εργασία, κοινωνία, οικογένεια, παιδεία, δημογραφικό, άμυνα, νεολαία...

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
 Μετά την πρόσφατη υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας Βουλγαρίας  - Σκοπίων (δείτε εδώ) και το απειλητικό για την Ελλάδα ξανασμίξιμό τους μετά από 100 χρόνια,  ανήμερα της επετείου του "Ίλιντεν" 2017 (δείτε εδώ), οι απόγονοι των "Κομιτατζήδων" συναντήθηκαν και πάλι, αυτή τη φορά στην πάλαι ποτέ ελληνική Στρώμνιτσα (23-11-2017), όπου για πρώτη φορά στην Ιστορία συνεδρίασαν από κοινού τα δύο Υπουργικά Συμβούλια των δύο χωρών!

Κοινή συνεδρίαση των δύο Υπουργικών Συμβουλίων Σκοπίων και Βουλγαρίας, Στρώμνιτσα 23-11-2017
    Δεν πρόκειται μόνο για απλή απάντηση σε αντίστοιχες κινήσεις Αλβανίας και Κοσόβου, αλλά για κάτι πολύ βαθύτερο! Πρόκειται για πρόβα δημιουργίας Βουλγαρο - Σκοπιανικής Ομοσπονδίας! Ενός κοινού δηλαδή Βουλγαρο - Σκοπιανικού Κράτους, το οποία θα αποτελείται από δύο συνιστώσες (Σόφια - Σκόπια) και ένα ανώτερο όργανο, το Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΣΑΜΟΥΗΛ
   Αρκεί μια ματιά στον χάρτη των Βαλκανίων, για να αντιληφθεί κανείς πόσο στρατηγική είναι η κίνηση της Βουλγαρίας που θα μεγαλώσει έτσι όσο ποτέ, ξαναφτιάχνοντας το κράτος - εφιάλτη του Τσάρου Σαμουήλ!

Χάρτης όπου φανερώνεται η μεγάλη "Βουλγαρο-Σκοπιανική Ομοσπονδία", σε σύγκριση με την "Μεγάλη Αλβανία"

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
   Όλα τα τελευταία στοιχεία, φανερώνουν αυτόν τον ενδόμυχο στόχο Σόφιας και Σκοπίων, τον οποίο ούτε καν μπορούσαν έως σήμερα να φανταστούν  Αθήνα, Βελιγράδι ή Τίρανα! Και αυτά τα στοιχεία είναι:

   1. Η ξαφνική Συνθήκη Φιλίας Βουλγαρίας - Σκοπίων (εδώ)

  2. Ο κοινός εορτασμός ιστορικών επετείων όπως το "Ίλιντεν" (εδώ)

  3. Η αποδοχή κοινής ιστορικής πορείας και "ηρώων" (Σαμουήλ, Γκότσε Ντέλτσεφ κλπ), 

 4. Η ντε φάκτο αποδοχή της "μακεδονικής" ως διαλέκτου κατ΄ ουσίαν της Βουλγαρικής

 5. Η από κοινού διαγραφή της Σκοπιανικής μειονότητας στη Βουλγαρία (Πιρίν) (εδώ)

 6. Η κοινή πια συνεδρίαση των Υπουργικών Συμβουλίων των δύο κρατών

 7.  Το γεγονός πως δεκάδες χιλιάδες Σκοπιανοί έχουν ζητήσει και έχουν λάβει Βουλγαρικό Διαβατήριο!

 8. Η ολόφρεσκια αίτηση της σχισματικής λεγόμενης "Μακεδονικής" Εκκλησίας για αναγνώρισή της από το Βουλγαρικό Πατριαρχείο(εδώ)

  Βλέποντας λοιπόν η Σόφια μακριά, αντικρίζει κιόλας την προσπάθεια Ένωσης Αλβανίας - Κοσόβου και σπεύδει να πιάσει θέσεις στη σκακιέρα των Βαλκανίων, προετοιμάζοντας την αντίστοιχη δικής της Ένωση με τα Σκόπια. Δεν θα μείνει φυσικά πίσω η Σερβία που προετοιμάζει την ένωσής με την Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας!

   Έτσι, ανάλογα με τις εξελίξεις, η Σόφια θα έχει την απάντησή της έτοιμη. Σε περίπτωση "Μεγάλης Αλβανίας" θα απαντήσει με "Μεγάλη Βουλγαρία" και δεν θα διστάσει να φτάσει ακόμη και ως το Δυρράχιο (Τσάρος Σαμουήλ) υπερασπιζόμενη και στρατιωτικά, εάν χρειαστεί, τα Σκόπια, από τυχόν πολεμικές αποσχιστικές τάσεις των Αλβανών του Τετόβου και επιθέσεις του UCK!

   Στην περίπτωση πάλι που αυτοδιαλυθεί ειρηνικά το κρατίδιο των πλαστογράφων ανάμεσα σε Σερβία, Αλβανία, Ελλάδα και Βουλγαρία, η Σόφια θα έχει εξασφαλίσει από τώρα το μεγαλύτερο κομμάτι για λογαριασμό της...


ΔΙΠΛΟ "ΟΧΙ"

   Τα παραπάνω ενδεχόμενα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία επιτάχυνσης της ντροπιαστικής παράδοσης του ονόματος "Μακεδονία" στα Σκόπια με τη μορφή "Σύνθετης Ονομασίας" από την Αθήνα.

   Το χρόνιο παρασκηνιακό επιχείρημα των ενδοτικών "να αναγνωρίσουμε τα Σκόπια για να τα γλυτώσουμε από τη Βουλγαρία" είναι απολύτως ανόητο, αφού υπάρχουν δεσμοί εθνικοί, ιστορικοί και γλωσσικοί με ένα μεγάλο κομμάτι των Σκοπίων και τη Σόφια, που θα οδηγούσαν μια μέρα αναπόφευκτα σε μια τέτοια προσέγγιση. Οπότε θα χάναμε και τα αυγά και τα πασχάλια...

   Αντιθέτως, τα παραπάνω ενδεχόμενα και επερχόμενα, πρέπει να ατσαλώσουν την ελληνική πολιτική, η οποία πρέπει να επιστρέψει στην ορθή εθνική θέση περί μη αναγνώρισης των Σκοπίων με τον όρο "Μακεδονία" και τα παράγωγά του, διότι η Βουλγαρία θέλει να διατηρήσουν τα Σκόπια με όποια μορφή το ελληνικό όνομα "Μακεδονία", ώστε να το χρησιμοποιήσουν μελλοντικά για διεκδικήσεις ευθείες ή πλάγιες εναντίον μας!

   Αν εμείς με την επιμονή και τα βέτο μας, την ανυποχώρητη και δίκαιη στάση μας, αποκλείσουμε τον όρο "Μακεδονία" στην ονομασία και τα υπόλοιπα των Σκοπίων, τότε ξεριζώνουμε τα "αγκάθια" μια για πάντα, και για το παρόν και για το μέλλον, αφοπλίζοντας έτσι οριστικά τα σχέδια και τα οράματα κάποιων αμετανόητων γειτόνων και ξένων δυνάμεων... Το ΟΧΙ μας λοιπόν είναι διπλό!


ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΙΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
   Επομένως, περισσότερο τώρα παρά ποτέ, πρέπει να σταθούμε αμετακίνητοι στο ζήτημα του Ονόματος και να ενεργοποιήσουμε άμεσα όλο το ενδιαφέρον μας για την ξεχασμένη Ελληνική Μειονότητα των Σκοπίων, που αριθμεί μέχρι και 300.000 Έλληνες! Διότι όλα θα παιχθούν στις εθνικές μειονότητες που έχει και μπορεί να αποδείξει ο καθένας μέσα στο κρατίδιο και γενικά τα Βαλκάνια...

   Η Βουλγαρία μοιράζει δεκάδες χιλιάδες διαβατήρια σε πολίτες των Σκοπίων και έχει αριθμούς, ονόματα και καταγραφές, η Αλβανία με τον Ζάεφ, το νόμο για τις γλώσσες και τα αλβανικά κόμματα έχει επίσης καταγεγραμμένο το έχει της στο Τέτοβο και τα πέριξ, η Σερβία και ακόμη χειρότερα η Ελλάδα κοιμούνται όρθιες, ενώ ως και η Ρουμανία σπεύδει ταχέως, να προσεταιριστεί τους Βλαχόφωνους του κρατιδίου, οι περισσότεροι των οποίων είναι καθαρής ελληνικής καταγωγής.

  Η Σόφια ακόμη, πέτυχε πρόσφατα να αναγνωριστεί νομικά Βουλγαρική Μειονότητα στην Αλβανία από τον Ράμα και επιδιώκει τώρα την αναγνώριση μειονότητας 50.000 Βουλγάρων και στο Κόσοβο!

  Η Αθήνα αντιθέτως, αφήνει τα Τίρανα να της καταστρέψουν ανεμπόδιστα και ανόητα την μεγαλύτερη, γηγενή Εθνική Μειονότητα των Βορειοπειρωτών, αντί να την ενεργοποιήσει πλήρως και να την υπερασπιστεί με κάθε θυσία και κόστος, για λόγους όχι μόνο ιστορικής δικαιοσύνης, αλλά και υψίστης εθνικής ασφαλείας και μελλοντικής εξασφάλισης του ελληνικού εδάφους και κράτους!

   Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, κάνει και εδώ τη μεγάλη διαφορά, βλέπει πολύ μακριά και ξαναφέρνει την Ελληνικότητα της Διπλωματίας και την Διπλωματία της Ελληνικότητας σε όλα τα πεδία!

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ" ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
  Όπως αποκαλύψαμε πριν λίγες ημέρες (δείτε εδώ), έχει κατατεθεί αίτηση αναγνώρισης της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης "Μακεδονικής" Εκκλησίας στο Βουλγαρικό Πατριαρχείο, ώστε η Σόφια να γίνει "μητέρα Εκκλησία" για τα Σκόπια!

   Αντίρρηση σε αυτή την αίτηση - βόμβα, έχει προς το παρόν μόνο ένας Μητροπολίτης των Σκοπίων, ο Αγαθάγγελος "Βαρδαρίου", που δημόσια διαφώνησε με μια τέτοια προοπτική, καθώς θα ξαναρίξει τα Σκόπια στην εποχή των Κομιτατζήδων και της βουγλαρικής εξάρτησης και καταπίεσης!

   Οι δε Βούλγαροι, βλέπουν πάρα πολύ θετικά την κίνηση, την οποία κρίνουν ως φυσιολογική, αφού θεωρούν ότι οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι και η γλώσσα τους Βουλγαρική!

   Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας, θα συζητήσει βέβαια την αίτηση των Σκοπιανών στην προγραμματισμένη συνεδρίαση τής 27ης Νοεμβρίου, αλλά σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ, δεν θα πάρει απόφαση άμεσα, διότι πρέπει πρώτα να λάβει τις απόψεις των άλλων 14 Ορθοδόξων Εκκλησιών, ανάμεσά τους την Εκκλησία της Ελλάδας, της Σερβίας και της Ρωσίας, αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μετά από τις διαβουλεύσεις αυτές, το Βουλγαρικό Πατριαρχείο θα απαντήσει επισήμως στην Σκοπιανική Εκκλησία.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ "ΕΞΑΡΧΙΑ"
   Εδώ όμως πρέπει να προειδοποιήσουμε, πως το θέμα κινδυνεύει να κανονιστεί από τη Ρωσία, η οποία μπορεί να πιέσει και τη Σερβία να αποδεχθεί την αποκοπή της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας (1967) από το Σερβικό Πατριαρχείο, αλλά και το Φανάρι, φθάνοντας ακόμη και σε σύγκρουση, η οποία υποβόσκει εδώ και χρόνια και κορυφώθηκε με το εν ψυχρώ σαμποτάζ της Μόσχας στην ...Οικουμενική Σύνοδο της Κρήτης, όπου όχι μόνο δεν παραβρέθηκε, αλλά πρόσταξε να μην παραβρεθεί ούτε η Βουλγαρία, ούτε το Πατριαρχείο Αντιόχειας της Συρίας (Άσαντ)!

  Τυχόν προσπάθεια αναγνώρισης "Μακεδονικής" Εκκλησίας από το Βουλγαρικό Πατριαρχείο, σε απόλυτη αντίθεση με το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, θα σημάνει μεγάλη ρήξη και νέα "Βουλγαρική Εξαρχία"!

   Άλλωστε στη Μόσχα μεταβαίνει στις αρχές Δεκεμβρίου ο Βούλγαρος Πατριάρχης Νεόφυτος, όπου θεωρείται βέβαιο πως θα συζητήσει το καυτό θέμα με τον Πατριάρχη πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

  ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΜΠΟΡΙΣΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥΣ

  Η πολιτική απόφαση πάντως για την αναγνώριση της Σκοπιανικής Εκκλησίας από την Βουλγαρική, έχει ήδη παρθεί, όπως φάνηκε από τις παρόμοιες δηλώσεις των Πρωθυπουργών Σκοπίων και Βουλγαρίας, Ζάεφ και Μπορίσοφ στη Στρώμνιτσα (23-11-2017), όπου επί της ουσίας και το ζήτησαν και το ευχήθηκαν:
   
ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ: "Ελπίζω ότι θα υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση, γιατί για μας το Αυτοκέφαλο της "Μακεδονικής" Ορθόδοξης Εκκλησίας -  Αρχιεπισκοπής Αχρίδας είναι πολύ σημαντικό. Το ερώτημα είναι μεταξύ των δύο εκκλησιών. Η δουλειά μας είναι να τους ενθαρρύνει να βρουν μια λύση στο πνεύμα της Συνθήκης για σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών"...

ΜΠΟΪΚΟ ΜΠΟΡΙΣΟΦ: "Δεν παρεμβαίνουμε στην εργασία στην Εκκλησία. Πραγματικά θα είμαστε ευτυχείς αν οι Εκκλησίες μας δουλέψουν και βοηθήσουν η μία την άλλη και από κοινού κηρύττουν, όπως το κάνουμε σε πολιτικό επίπεδο"...

   Το νόημα των δύο παραπάνω δηλώσεων, μπορεί να συνοψιστεί στο ότι όπως προχωρούν πλέον μαζί και φιλικά οι δύο χώρες, έτσι πρέπει να βαδίσουν και οι δύο Εκκλησίες τους. Δηλαδή το Βουλγαρικό Πατριαρχείο να αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη "Μακεδονική" Εκκλησία των Σκοπίων, και να γίνει "μητέρα Εκκλησίας" της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

  Δηλαδή, η αίτηση έγινε κατόπιν μυστικής συνεννόησης Σκοπίων και Σόφιας! Και άρα είναι προδιαγεγραμμένη και η κατάληξη! Και η Αθήνα κοιμάται!

   Η Ελλάδα όμως δεν πρέπει να αφήσει να γίνει κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση! Για πολύ σοβαρούς εθνικούς και εκκλησιαστικούς λόγους... Άλλωστε, υπάρχει ο κανονικός Μητροπολίτης Αχριδών Ιωάννης, που μαρτύρησε στις φυλακές, τα δικαστήρια και τους διωγμούς των Σκοπιανών, επειδή δεν αναγνωρίζει "Μακεδονική" Εκκλησία και μνημονεύει το Πατριαρχείο Σερβίας όπως προβλέπεται και όχι το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ή Μόσχας...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
 Εφιστούμε την προσοχή στην Κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ: αναγνώριση ψευτο "Μακεδονικής" Εκκλησίας από τη Σόφια, θα σημάνει πλήρη βουλγαροποίηση των Σκοπίων, νέα "Βουλγαρική Εξαρχία" και νέο Πανσλαβισμό στα Βαλκάνια. 

   Η Βουλγαρία σκοπεύει να διατηρήσει πάση θυσία τον όρο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στην ονομασία του κρατιδίου, για να τον χρησιμοποιήσει μελλοντικά για τους γνωστούς ολέθριους σκοπούς! Επειδή και αυτή βλέπει ότι η Ελλάδα (των Μνημονίων, του Διεθνισμού, της Ομοφυλοφιλίας, των Ισλαμιστών "Προσφύγων", της παύσης των γεννήσεων και της φτώχειας) τελειώνει...

   Αλλά όλοι ΕΜΕΙΣ, που αγαπούμε την Ελλάδα της δόξας, της ιστορίας, της Πίστης και των άθλων, όχι μόνο δεν θα την αφήσουμε να τελειώσει, αλλά με τη βοήθεια του Θεού θα την αναστήσουμε και θα την κάνουμε και πάλι δυνατή και μεγάλη!

   Μπορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr