ΝΙΜΙΤΣ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ! Και όμως ψήνεται... Έρχονται πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα


  Συναντήσεις με την ηγεσία των Σκοπίων, τον Πρόεδρο Γκιόρκι Ιβάνοφ, τον νέο Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τον πρώην Πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι (στον οποίο αφαιρέθηκε μάλιστα το Διαβατήριο), τον ΥΠΕΞ Νικολά Ντιμιτρόφ, ακόμη και τον ηγέτη του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος (DUI) Αλί Αχμέτι, είχε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς, κατά το διήμερο 3 - 4 Ιουλίου 2017 στα Σκόπια!



   Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά όλες αυτές τις επαφές, δεν είναι ακόμη ώρα για την τελική ονομασία!

  ΝΙΜΙΤΣ:  "Για να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας απαιτεί γενική πρόοδο και στις δύο πλευρές, ώστε να ακούσουν ο ένας τον άλλο για τις θέσεις τους και να επιδείξουν διαφάνεια.
  Τους επόμενους μήνες δεν θα πρέπει να περιμένουμε δραματικές ενέργειες ή αλλαγές. 
  Νομίζω ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μια τελική, συγκεκριμένη προτάση. Χρειαζόμαστε μια περίοδο που οι δύο πλευρές θα συζητήσουν μεταξύ τους. Έχουμε μια νέα κυβέρνηση εδώ και ένα νέο πλαίσιο στην περιοχή. Έτσι τα πράγματα θα κινηθούν, αλλά δεν βλέπω δραματικές εξελίξεις μέσα στους επόμενους λίγους μήνες"...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΨΗΝΕΤΑΙ...

   Είναι λοιπόν τα πράγματα έτσι; Μάλλον όχι, αφού λίγες μέρες πριν την άφιξη Νίμιτς στα Σκόπια, ο πρώην ΥΠΕΞ Αντόνιο Μιλοσόσκι (στη φωτογραφία αριστερά του Γκρούεφσκι), δήλωσε σε συνέντευξή του πως υπάρχει συμφωνία να μην δημοσιοποιούνται οι προτάσεις και οι συζητήσεις του Νίμιτς, ώστε να μην "καίγονται" ή προκαλούν αντιδράσεις που τις ακυρώνουν, προτού δώσουν "καρπό"...

  Η δε φράση του Νίμιτς που υπογραμμίσαμε με κίτρινο παραπάνω "χρειαζόμαστε μια περίοδο που οι δύο πλευρές θα συζητήσουν μεταξύ τους", τα λέει όλα! Καθώς σε έναν μήνα, τον Αύγουστο, έχει συμφωνηθεί επίσκεψη του δικού μας Κοτζιά στα Σκόπια, με μενού το Όνομα και καρότο το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.!

  Με άλλα λόγια Σεπτέμβριο - Οκτώβριο θα υπάρξει πιθανότατα ενδοΕλληνο-Σκοπιανή συζήτηση για συγκεκριμένη πρόταση-πακέτο, που θα ανακοινωθεί στον Νίμιτς για τα περαιτέρω!

  Είναι μάλιστα επίσης γνωστό, πως οι ΗΠΑ βιάζονται να κλείσουν την ΝΑΤΟΪΚΗ αυτή "τρύπα" στα Βαλκάνια, κλείνοντας έτσι τον δρόμο επιρροής της Ρωσίας, ώστε τα Σκόπια να καταστούν πλήρες μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας στη Σύνοδο Κορυφής του 2018 στις Βρυξέλλες!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
   Επίσης, ΗΠΑ και Νίμιτς, δείχνουν πως τώρα δεν βιάζονται, επειδή περιμένουν είτε ευρύ Ανασχηματισμό στην Αθήνα, με αλλαγή Κυβερνητικών Εταίρων, είτε και Εκλογές, που σε κάθε περίπτωση θα οδηγήσουν σε έξοδο Καμμένου και ΑΝΕΛ από την Συγκυβέρνηση (γράφουμε καθαρά εθνικά και όχι μικροκομματικά και δεν θεωρούμε τυχαίο το τηλε-NOOR 1 και την εξεταστική που ετοιμάζει η ΝΔ και αποτελεί υπερδώρο για τον Τσίπρα, που έψαξε ήδη να αντικαταστήσει τον Καμμένο με τη Φώφη, πριν πιάσει Λεβέντη και άλλα "λεβεντόπαιδα" για να συμπληρώσει τα "κουκιά"), ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα (είτε η ΝΔ του Μητσοτάκη) να αποδεχτούν Σύνθετη Ονομασία για τα Σκόπια, χωρίς να πέσει η Κυβέρνηση  (κούνια που τους κούναγε) και να κλείσει έτσι το Σκοπιανό, με τεράστια εθνική, γεωπολιτική, ιστορική, πολιτισμική και ηθική βλάβη της Ελλάδας! (Ο Καμμένος έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ και τόσο βαθιά, αλλά εκτιμούν ότι μπορεί να αντιδράσει στο Σκοπιανό, για να διασωθεί πολιτικά, ή ότι μπορεί να ξυπνήσει η κοιμωμένη συνείδησή του και να τους ρίξει και δεν θέλουν να το ρισκάρουν με τίποτα, ώστε όταν γίνει η ανακοίνωση της τελικής πρότασης, η όποια ελληνική Κυβέρνηση να στέκεται "με χίλια ποδάρια" για να αντέξει...)

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
   Όλα αυτά βέβαια τα σχεδιάζουν ξένοι και ντόπιοι χωρίς τον "ξενοδόχο", καθώς το υπό ίδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα αντιδράσει κεραυνοβόλα, σαν Μέγας Αλέξανδρος, σε κάθε προσπάθεια παράδοσης του Ελληνικού Ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους πλαστογράφους, με οποιαδήποτε μορφή, γραφή ή ονομασία, σύνθετη, απλή, γεωγραφική, επιθετική και κάθε άλλη!
  (Σημ. Ο Νίμιτς θα ερχόταν στην Αθήνα, αλλά λείπει ο Κοτζιάς στις διαβουλεύσεις του Κραν Μοντάνα της Ελβετίας για το Κυπριακό)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr