ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ - Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


  Για μια ακόμη φορά παρεμβαίνει υπέρ της Ελλάδας σε σχέση με τα Σκόπια, ο γνωστός Ιστορικός Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ, Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ
 Όπως αναφέρουν σχετικά βουλγαρικά ΜΜΕ, ο Ντιμτρόφ δήλωσε πρόσφατα (Ιούνιος 2017) ότι "οι Έλληνες έχουν δίκιο, διότι η Μακεδονία είναι μέλος του αρχαίου ελληνικού κράτους και του ελληνικού έθνους"!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ
  Συμπλήρωσε δε πως επειδή "η Ελλάδα σταθερά δήλωσε ότι οποιοδήποτε όνομα συστατικό για τη χώρα, που περιέχει τη λέξη "Μακεδονία", Άνω Κάτω, Μέση, Βόρεια, δεν θα περάσει, το όνομα αυτό πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικό".

ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
  Γι΄ αυτό προτείνει ονομασία που δεν θα περιέχει τον όρο "Μακεδονία" ή παράγωγά του, διότι αυτά, όπως τόνισε παραπάνω, ανήκουν στην Ελλάδα!

   Προτείνει έτσι αρχικά το "Παιονία", το "Δαρδανία" ή "Ιλλυρίδα", για να να καταλήξει στο "Νοτιοδυτική Βουλγαρία", λόγω, εννοείται, πολλών κοινών στοιχείων, γλώσσας, καταγωγής, εθίμων... (Δείτε ποια ονομασία έχουμε προτείνει εμείς εδώ)

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
   Σε άλλη πάλι δηλώσεις του στη Βουλγαρική Τηλεόραση (21/22-6-2017), με αφορμή την επίσκεψη του Σκοπιανού Πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ στη Βουλγαρία (δείτε εδώ), ο Μποζιντάρ Ντιμιτρόφ τονίζει:
 "Και έχουν δίκιο (σ.σ. οι Έλληνες), γιατί είναι μέρος της κληρονομιάς τους. Η αρχαία Μακεδονία είναι μέρος του ελληνικού λαού και της ελληνικής πολιτείας"!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
   Ενώ σε άλλο σημείο, προσθέτει:
  "Τα Σκόπια πρέπει να εγκαταλείψουν το σημερινό τους όνομα, το οποίο είναι ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και να επιλέξουν ένα νέο"!

  Το υπό ύδρυση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ του Ελληνισμού, που μάχεται για το Όνομα και όλα τα εθνικά δίκαια των Ελλήνων, χαιρετίζει τις θέσεις* αυτές του Βούλγαρου Ιστορικού και μακάρι να είχαν ακουστεί έστω και για μία φορά από τα στόματα των δικών μας Πρωθυπουργών και Υπουργών Εξωτερικών, που κρύφτηκαν σαν "λαγοί" στα άσφαιρα των Πλαστογράφων, παραδίδοντας στα παρασκήνια της προδοσίας, ελληνικό Όνομα, Ιστορία, Αλέξανδρο!

  Κάποτε θα έρθει όμως η μέρα της Δικαιοσύνης και όλοι αυτοί, πολιτικοί θίασοι και κομπάρσοι, που πρόδωσαν τη Μακεδονία, που κατέστρεψαν την Ελλάδα, που πτώχευσαν τους Έλληνες, θα λογοδοτήσουν! Η ψήφος θα γίνει Δικαστής και θα δικάσει!


*Θυμίζουμε ότι η Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, η "μάνα" του Μακεδονικού Κόμματος, είχε προτείνει τεκμηριωμένα την ονομασία "Νεοβαλκανική Δημοκρατία" (NB) (δείτε εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr