ΝΕΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ! Βίντεο


Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Αμφίπολη 2014" δημιούργησαν Σερραίοι δημοσιογράφοι, ζωγράφοι και μουσικοί παραγωγοί, οι οποίοι για πρώτη φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους, ευαισθητοποιημένοι από την εντυπωσιακή αρχαία κληρονομιά που ανακαλύφθηκε στην Αμφίπολη, αλλά και συναισθανόμενοι μεγάλη την ευθύνη της διατήρησης της μνήμης και της ιστορίας!

Το FONH.GR και το Μουσείο Τύπου Σερρών (ΜΤΣ) της ΚΕΔΗΣ παρουσίασαν το πρώτο ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ Σερραϊκής παραγωγής για την Αμφίπολη Σερρών. Την έρευνα ανέλαβε ο δημοσιογράφος Γιάννη Δελής, ενώ την παρουσίαση έκανε η Μαρία Νάβαλη. Τη μουσική έγραψαν οι Κωνσταντίνος Παπουτσής και Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ το εξώφυλλο ζωγράφισε ο Χριστόφορος Μελλίδης.

   Στο ωριαίο βίντεο ακούγονται ανάμεσα σε άλλα και σημαντικές προτάσεις για αξιοποίηση αυτής της περιοχής της Μακεδονίας, όπως τη μετατροπή του αλιευτικού Λιμανιού Αμφίπολης σε τουριστικό, χρήση πλωτών πλοιαρίων στον Στρυμόνα για επίσκεψη στο γενικότερο αρχαιολογικό πάρκο Αμφιπόλεως, την κατασκευή  τελεφερίκ προς το Παγγαίο και την δημιουργία τουριστικού χωριού.


άμεση αξιοποίηση Αμφιπόλεως, συνέχισε ανασκαφών,
επισκέψιμο το Μνημείο για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr