ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ Ο 11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Ζωντανή μετάδοση - Πρόγραμμα




 Μια μεγάλη, χαρούμενη. πολύχρωμη και ξεχωριστή μέρα θα ζήσει την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 η ξακουστή Μακεδονία, με την διεξαγωγή του 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος και τη συμμετοχή πάνω από 20.000 Ελλήνων και ξένων αθλητών, στον κύριο και τους παράλληλους αγωνιστικούς δρόμους!

Συγκεκριμένα τουλάχιστον 1.838 δρομείς θα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο από την Πέλλα ως τη Θεσσαλονίκη, 3.995 δρομείς στον δρόμο των 10.000 μ., 12.517 δρομείς στα 5.000 μ.,  καθώς και 2.000 παιδιά στον Δρόμο 1.000 μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων!

Ήδη σήμερα έγινε η τελετή αφής της Αλεξάνδρειας Φλόγας στον Αρχαιολογικό χώρο Πέλλας και
η Λαμπαδηφορία μέχρι τη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσους σταθμούς το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, την κεντρική πλατεία Πέλλας όπου το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την αρχαία πόλη "Ίχναι» πλάι στην Χαλκηδόνα,  την κεντρική πλατεία Νέας Χαλκηδόνας, το Μουσείο Βαλκανικών Πόλεμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης (Τόπσιν), τον περίφημο Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίουτην κεντρική πλατεία της Νέας Μεσημβρίας, την κεντρική πλατεία Σίνδου, την πλατεία Ποντίων Διαβατών, την κεντρική πλατεία του Κορδελιού, την πλατεία Ευόσμου, το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων και την Πλατεία Επταλόφου, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

 Η Αλεξάνδρειος Φλόγα πέρασε στη συνέχεια από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, διέσχισε τις οδούς Τσιμισκή και Σαλαμίνος και πέρασε από την από την κεντρική πύλη του λιμένα Θεσσαλονίκης, για να καταλήξει μέσω της Λεωφόρου Νίκης στον τελικό της προορισμό, όπου θα παραμείνει μέχρι τον τερματισμό των δρομέων όλων των αγώνων και όπου την υποδέχθηκαν περισσότερα από 500 μέλη 40 πολιτιστικών συλλόγων, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό θέαμα στην Πλατεία Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης.


 Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και εθελοντικούς φορείς υποστήριξης.

  Η μεγάλη διεθνής αθλητική διοργάνωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 11ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΝΔΡΟΣ
Κυριακή 3 Απριλίου 2016, Μακεδονία

08:00: Εκκίνηση Μαραθωνίου δρόμου (Άγαλμα Μεγ.

Αλεξάνδρου, κεντρική πλατεία Πέλλας)

08:45: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. (Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης)

08:45: Εκκίνηση Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (Πλατεία Αριστοτέλους)

08:55: Τερματισμός Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

09:15: Εκτιμώμενος τερματισμός νικητών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. (Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

09:40: Απονομή νικητών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

09:50: Απονομή νικητριών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

10:15: Εκτιμώμενος τερματισμός νικητών Μαραθωνίου δρόμου (Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

11:00: Απονομή νικητών Μαραθωνίου δρόμου (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

11:20: Απονομή νικητριών Μαραθωνίου δρόμου (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

12:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης)

12:45: Εκτιμώμενος τερματισμός νικητών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου)

13:00: Απονομή νικητών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)

13:10: Απονομή νικητριών Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (Πλατεία αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ*
η μεγάλη δύναμη του Ελληνισμού


* υπό ίδρυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pages

Copyright © 2016 - | Macedonians.gr